Imprejurimi

Obiective si atractii doar la cateva minute distanta

Telecabina

Telecabina urca pe platoul Bucegi unde puteti vizita : Babele, Sfinxul, Crucea Caraiman sau Cabana Babele.

Babele

Babele este una dintre cele mai populare destinații turistice din țară. Numele provine de la unele formațiuni de roci în formă de ciupercă, rezultatul eroziunii și al durității variate a straturilor de rocă.

Sfinxul

Din punct de vedere istoric și chiar mistic, Sfinxul este reprezentarea unei divinități supreme din timpuri pelasge. Aspectul său omenesc este asociat cu o expresie de suveranitate și putere, acest lucru fiind evidențiat prin fața proporționată, buze severe si bărbia voluntară. Pelasgii au fost anteriori grecilor, triburile lor au fost răspândite mai ales în zona Mării Egee.

Crucea Caraiman

Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman, denumită oficial Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, este un monument istoric (cod LMI PH-IV-m-A-16887) situat în Munții Bucegi, pe teritoriul județului Prahova. Acesta este de forma unei cruci latine, având o înălțime de 39,3 metri și a fost construit între anii 1924-1928 în apropiere de Vârful Caraiman, la altitudinea de 2291 m.

Castelul Peles

Castelul Peleș este un palat din Sinaia, construit între anii 1873 și 1914. Construită ca reședință de vară a regilor României, clădirea se află, în prezent, în proprietatea Familiei Regale a României și adăpostește Muzeul Național Peleș.

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino din Bușteni este situat în cartierul Zamora, pe strada cu același nume. Clădirea castelului, ale cărei lucrări de construcție au fost finalizate în 1911, a fost realizată de arhitectul Grigore Cerchez la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzin.

Recenzii

Ce au spus alti clienti

Person here

George

din Romania

” The location was great, the view was perfect and the staff was more than helpful and positive. “

Person here

Alexandra

din Romania

” I loved everything. The place is cozy, pet friendly and offer excellent service.
They even offer you slippers and toothbrush.
Vila Mama Jana is close to a forest, you can see it from your bed, as well you can see the sky trough the ceiling. What else could you expect?
I would definitely choose it again!. “

Person here

Elena

din Romania

” Amplasarea si discretia gazdelor, amabilitatea si linistea. Sa mentionez si curatenia, plus spatiozitatea camerei, terasa. Apa calda, caldura. “